sobota, 24. september 2011

AVTOBUSNA LINIJA M 2. KORAK

Pri prvem koraku je bila osrednja akcija osredotočena na otvoritev, kot tako. V naslednjem koraku pa me je začela zanimati sama fantomska avtobusna linija. Zanimivo se mi je zdelo poseganje v sistem, ki je tako zelo lepo urejen. Vsaka linija ima svoj začetek in svoj konec, sistem avtobusnih postaj, vozlišča z drugimi avtobusnimi linijami…
Odločil sem se, da na obstoječo shemo avtobusnega prometa umestim svojo linijo M. Začetna postaja že obstajala. Linijo sem umestil popolnoma po prostem občutku. Šele v naslednjem koraku sem začel premišljevati, kako bi se po tej liniji dejansko lahko potovalo. Ker na liniji M seveda ne vozijo avtobusi je bilo potrebno zato uporabiti avtobuse, ki vozijo na drugih linijah.

Shema LPP z dodano linijo M










NAVODILA ZA UPORABO LINIJE M:
Začetna postaja je Hrvatski trg (avtobusna postaja nasproti cerkve sv. Petra). Do naslednje postaje Klinični center se je treba sprehoditi. Tam vstopimo na avtobus št. 2, in sicer v smeri stran od centra (Fužine). Z avtobusom št. 2 se vozimo naslednjih 7 postaj (Bolnica, Tržnica Moste, Kajuhova, Tovorni kolodvor, Kavčičeva, Rožičeva in Šola Jarše). Izstopimo na postaji Šola Jarše. Tam prestopimo na linijo 12 ali linijo 27 v smeri proti centru. Vozimo se naslednje 3 postaje (Središka, Viadukt, Friškovec). Izstopimo na postaji Friškovec, ki je tudi končna postaja linije M.
MATERIAL:
- znaki linije M za pritrditev na postajo (vključno s prvim dodatnih 9, skupaj opremljenih 10 postajališč)
- popravljena shema LPP  Ljubljana
- navodila za uporabo linije, ki se jih lahko namesti tudi na postajališča (npr. Obveščamo vas, da je zaradi pomanjkanja avtobusov, za nedoločen čas avtobusna linija M speljana v kombinaciji avtobusne linije 2 in linij 12 ter 27. Med linijami je treba prestopati. Za razumevanje se vam zahvaljujemo.).

1 komentar:

  1. Super! kako si pa izbral linijo? koga/kaj obiskuješ na tej relaciji? občutek :)

    OdgovoriIzbriši